May 30, 2016

Als je van plan bent om binnenkort te gaan backpacken, kan het handig zijn om eerst enkele blogs en pagina’s te lezen die tips geven over de reis. Dit zijn vaak ervaren backpackers die weten waar ze over praten en je dus erg nuttige tips geven. Ook dit artikel geeft enkele tips en tricks tijdens het backpacken in bijvoorbeeld Engeland. Lees deze hieronder.

Reisgids

Alvorens men een grote reis naar een groot en onbekend land maakt, is het de gewoonte om een reisgids te kopen of lenen. Dit is natuurlijk een goede eerste stap, maar een reisgids alleen is vaak niet genoeg om het land goed te leren kennen. Deze gidsen geven doorgaans alleen een algemeen beeld van het gebied en de typische aspecten, maar zeggen niet veel over de belangrijke details. Het is daarom verstandig om tijdens de trip een aantal locale inwoners aan te spreken om zo de nodige kennis op te doen.

Lichte bepakking

Daarnaast is het algemene idee van backpacken dat je met een tas op de rug een avontuur beleeft. Dit is natuurlijk helemaal niet praktisch als je voor 100 kilo gewicht meeneemt aan bijvoorbeeld een radio, tv en andere onnodige apparatuur. Tijdens het reizen is het niet alleen belangrijk om veel van een bepaalde regio te ervaren, maar ook om te waarderen hoe belangrijk de natuur is en niet af te hangen van moderne apparaten. Tijdens de rit wil je dan ook niet dat je constant met een enorm gewicht zeult, zodat je geen klachten krijgt en kunt genieten van wat er om je heen is. Het is tevens gevaarlijk, omdat je je op onbekend terrein bevindt en je dus niet weet wat er komen gaat.

Geld

Ook is geld een belangrijke factor. Natuurlijk is backpacken niet zo duur als je misschien zou denken, maar toch is het vaak zo dat er onverwachte kosten bijkomen. Dit kan bijvoorbeeld het omgooien van je reisschema zijn, of onverwachte medische klachten waar medicatie bij nodig is. Of als je een keer een gave activiteit wil doen, maar hier geen geld voor hebt en ook nergens in de buurt kunt pinnen. Dat is natuurlijk gewoon zonde.

Gezondheid

Ten slotte is het uiteraard belangrijk om goed op je gezondheid te letten. Dit staat ten alle tijden op nummer 1. Voor bepaalde landen zijn inentingen en andere medicatie namelijk verplicht. Zorg dan ook dat je deze van tevoren hebt. Voor een land als Engeland is dit minder belangrijk, maar zorg er toch voor dat je ook genoeg medicatie op zak hebt. Bijvoorbeeld een paracetamol kan al veel verschil maken. Meer informatie is te lezen op de Engelandinfoblog.

Gecategoriseerd in:

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.