October 28, 2016

Een Arabisch toetsenbord kopen? Vaak gaat daar heel veel zoekwerk aan vooraf. Maar weinig webshops verkopen toetsenborden met Arabische toetsen. Een dergelijk toetsenbord verschilt eigenlijk niets met alle andere gangbare toetsenborden, met als enige verschil dat de letters en tekens op de toetsen worden vervangen door Arabische tekens. Arabisch schrijven op een westers toetsenbord is zeer lastig en eigenlijk onmogelijk. Tenzij je zo’n goed geheugen hebt dat je alle toetsen onthoudt.

 

Stickers

De meest makkelijke manier om je toetsenbord zelf om te vormen naar eentje waarmee je Arabisch kunt schrijven, is door de toetsen te voorzien van stickers. Deze plak je over de bestaande tekens heen. Het is echter wel een hele klus en vaak laten deze stickers vroeg of laat los of gaan ze kapot. Daarnaast moet je ook nog eens speciale software installeren.

 

Waar op letten?

Je kunt daarom gewoon het allerbeste direct een Arabisch toetsenbord kopen. Uiteraard zijn deze keyboards voor zowel vaste computers als voor laptops, tablets en zelfs smartphones te koop. Koop je een Arabisch keyboard voor je tablet of smartphone? Let er dan speciaal op dat deze compatibel zijn met het juiste type. Let er ook op dat je een toetsenbord koopt zonder bestickering op de toetsen. Want dan kun je net zo goed zelf je toetsenbordtoetsen voorzien van Arabische stickers.

 

Gecombineerde toetsenbord

Er zijn ook veel gecombineerde toetsenborden te koop. Je verandert dan in een handomdraai van een Arabische lettertype naar bijvoorbeeld een westerse lettertype. De toetsen zijn voorzien van beide tekens.

 

Prijzen

Qua prijs verschillen Arabische toetsenborden niets van de gangbare toetsenborden met westerse schrift. De prijzen variƫren van een paar euro tot enkele tientjes maar uiteraard kun je het zo duur maken als je zelf wilt!

 

 

Gecategoriseerd in:

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.