August 17, 2020

Of je nu een startende horecazaak bent of je reeds enige tijd meedraait in de sector, in beide gevallen zal je kunnen vaststellen dat een horeca oven ongetwijfeld één van de belangrijkste apparaten is waar je in je professionele keuken de beschikking over dient te hebben. Dit gezegd hebbende geldt voor een horeca oven dat ze verkrijgbaar is in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Bij het kopen van een dergelijke oven zijn er hoe dan ook tal van verschillende zaken waar je aandachtig voor zal willen zijn. Niet alleen de prijs speelt uiteraard een belangrijke rol, dit geldt ook voor de omvang van de oven en voor diens praktische eigenschappen. In ieder geval, wil jij ook graag ontdekken welke oven je nu precies het best kan kopen voor in jouw horecazaak? Dat is mogelijk hier op deze pagina!

             Welke verschillende soorten horeca ovens bestaan er?

Allereerst is het van belang om er bij stil te blijven staan dat er op de markt menig aantal verschillende soorten horeca ovens zijn terug te vinden. Bij het kopen van een bepaalde horeca oven voor in jouw zaak moet je er dan ook rekening mee houden dat er stil zal moeten worden gestaan bij verschillende belangrijke aandachtspunten. Denk hierbij aan:

  1. Hoeveel ruimte heb je beschikbaar voor het plaatsen van je oven?
  2. Over welke capaciteit dient je oven te beschikken?
  3. Welke maaltijden wil je allemaal kunnen bereiden met je oven?

Wanneer je een antwoord hebt gevonden op deze vragen kan jouw zoektocht echt beginnen… Hoewel. Er is nog een extra vraag die je ook op voorhand graag even zal willen beantwoorden. Hou er namelijk in de praktijk ook altijd rekening mee dat de aankoopprijs van een horeca oven behoorlijk kan verschillen. Door voor jezelf op voorhand te bepalen welk budget je nu precies beschikbaar hebt voor het kopen van je oven kan je meteen een natuurlijke selectie maken binnen het assortiment met ovens voor de horeca die op de markt is terug te vinden.

                1.) Een fornuis met oven in één

Het spreekt voor zich dat lang niet elke horecakeuken even omvangrijk is. Heel wat mensen die nog maar net hun eerste stappen zetten in de horecawereld kiezen er dan ook in eerste instantie voor om klein te beginnen. Het aanschaffen van een fornuis met oven kan in dat geval een interessante keuze zijn. Zoals de naam reeds laat vermoeden kies je in dit geval voor het kopen van één stuk bestaande uit twee onderdelen. Het fornuis bevindt zich bovenaan terwijl het onderste compartiment dienst doet als oven. Een fornuis met oven staat er om bekend uitermate flexibel te zijn en bovendien kies je op deze manier ook nog eens voor een ruimtebesparende oplossing. Zo sla je twee vliegen in één klap.

                2.) Een convectieoven

Een tweede type horeca oven die het overwegen waard kan zijn is een zogenaamde convectieoven. Het gaat hierbij om een heteluchtoven die er om bekend staat een stuk compacter te zijn in vergelijking met een fornuis + oven exemplaar. Bij dit type van oven wordt er gebruik gemaakt van een ventilator om de warmte gelijkmatig te verdelen over de volledige oven. Dit zorgt ervoor dat je kan rekenen op een interessant, extra voordeel. Deze manier van werken zorgt er namelijk voor dat de bereidingstijd aanzienlijk kan worden verminderd. Daarnaast zal het vlees hierdoor ook aanzienlijk minder krimpen waardoor je nog meer product overhoudt om te verkopen. Het spreekt voor zich dat een convectieoven kopen er dan ook voor kan zorgen dat je eveneens bent verzekerd van heel wat financieel voordeel.

                3.) Een combinatie-oven

Door de jaren heen zijn de zogenaamde combinatie-ovens steeds populairder geworden. Dergelijke ovens bieden je in de praktijk dan ook de meest geavanceerde en krachtige mogelijkheden aan binnen een professionele keuken. Voor combi-ovens geldt dat er gebruik wordt gemaakt van stoom, hete lucht of een combinatie van beiden. Dit zorgt ervoor dat ze in de praktijk perfect in staat zijn om het zware werk van verschillende toestellen uit te voeren. Het gevolg hiervan is dat één enkel toestel je kan voorzien van menig aantal interessante voordelen. Specifiek voor een combinatie-oven geldt dan ook dat je kan rekenen op de volgende voordelen:

  • Deze toestellen zijn erg eenvoudig te bedienen;
  • Je hoeft genoeg aan één toestel in plaats van dat je er meerdere moet kopen;
  • Er kan een betere bruining worden gerealiseerd in vergelijking met convectieovens.

Bekijk hier de combisteamers van HorecaRama

In ieder geval heeft het bovenstaande overzicht duidelijk gemaakt dat de ene horeca oven beslist de andere niet is, integendeel. Wil jij er dus met andere woorden voor zorgen dat jij een oven gaat kopen die perfect past binnen de setting van jouw horecazaak? Dan is het zeker een aanrader om even het complete aanbod extra nauwkeurig onder de loep te nemen.

Gecategoriseerd in:

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.