August 19, 2020

Als je een mondkapje nodig hebt om te reizen in het openbaar vervoer, dan kun je een mondkapje bestellen of zelf maken. Je zult er waarschijnlijk een aantal nodig hebben, want je kunt ze maar één keer gebruiken voordat je ze moet wassen of weg moet gooien. Iemand die elke dag heen en terug reist tussen huis en werk heeft wekelijks minimaal 10 mondkapjes nodig. Als jij van plan bent de trein, de bus, de metro of de tram te pakken dan is een mondkapje bestellen online het gemakkelijkste. Een andere optie die je hebt is om deze zelf te maken. Beide opties worden hier besproken.

 

Een mondkapje bestellen: let op de kwaliteit

Een eerste punt om rekening mee te houden als je mondkapjes gaat kopen is de kwaliteit. En dat is online nog meer zo. Door je mondkapje te bestellen bij een webwinkel weet je nooit of je kwaliteit in huis haalt, of het mondkapje past en of je niet wordt opgelicht. De meeste bekende verkoopplatforms screenen de verkopers eerst en daar is kwaliteit dus ook te verwachten. Lees de productomschrijving goed door, bekijk de afmetingen en zoek naar recensies van voorgaande klanten. Pas als je zeker bent kun je het mondkapje bestellen. Je hebt hem dan vaak de volgende dag al in huis, klaar voor gebruik.

 

Een groot online assortiment

Een groot voordeel waar je van profiteert als je je mondkapje online koopt is dat je dan keuze hebt uit een enorm assortiment. Er worden mondkapjes aangeboden in een verscheidenheid aan kleuren, met logo’s, afbeeldingen en allerlei andere opties. Je kunt dus echt een mondkapje bestellen dat past bij je smaak en stijl. Door het grote assortiment kun je creatief zijn, kun je je kapjes matchen bij je outfit en sluit je je naadloos aan bij de huidige mondkapjes mode.

 

Nog meer vrijheid als je je mondkapje zelf maakt

Waarom een mondkapje bestellen als je deze ook zelf kunt maken? De instructies daarvoor zijn uitgegeven door de Rijksoverheid en je mag met een zelfgemaakt mondkapje ook gewoon het openbaar vervoer in. Je hebt dan nog meer vrijheid met betrekking tot de uitvoering dan wanneer je een mondkapje zou bestellen. Een oud T-shirt, een zakdoek, een lapje dat je over had; in 5 minuten maak je er een mondkapje van. Deze is dan in de was te doen en opnieuw te gebruiken. Zelf een mondkapje maken heeft zo zijn voordelen en daar heb je alleen een stuk stof, een naald en draad, een schaar en wat elastiek voor nodig.

 

Kies voor stof

Of je nu een mondkapje gaat bestellen of zelf gaat maken, het is altijd goed om voor stof te kiezen. Deze stoffen mondkapjes zijn opnieuw te gebruiken en dat maakt ze milieuvriendelijker. Daarnaast is het – vooral als je regelmatig met het openbaar vervoer reist – voordeliger. Stoffen mondkapjes zijn er in allerlei kleuren en uitvoeringen. Doe mee aan de mondkapjes mode en maak er een echt accessoire van.

 

Gecategoriseerd in:

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.