December 13, 2017

Iedereen verliest haar, maar niet elke persoon ontwikkelt zich zo veel als dat ze verloren gaan. Kaalheid of een verbrekende haarlijn kan voorkomen met de leeftijd, bepaalde aandoeningen of het gebruik van een voorgeschreven medicatie. Veel mensen ondervinden ongewenste kaalheid als buitengewoon irriterend. Klopt het om te zeggen dat jij een van hen bent? Op dat moment is een FUE-haartransplantatie misschien het overwegen waard!
 

Het adviesgesprek

Tijdens een eerste adviesgesprek bij Cosmeticplus kijken ze eerst heel goed naar uw situatie. We leggen u alles uit over de verschillende technieken, de behandeling zelf en wat de mogelijkheden zijn voor wat betreft de hoogte van de haargrens, de groeirichting en het haarvolume.

De dag van de behandeling

Eerst wordt het donorgebied met een plaatselijke verdoving voorbereid op de transplantatie. Dit donorgebied bevindt zich aan de achterkant en zijkanten van het hoofd. Daarna worden de grafts bestaande uit één tot vier haren met een holle punch één voor één uit het donorgebied gehaald. De punches die gebruikt worden om de grafts los te maken zijn 0,5 mm tot maximaal 0,8 mm dun. Door het gebruik van deze zeer kleine punches geneest dit gebied zeer snel. Daarnaast worden de grafts zonder daarbij de structuur van de haren te veranderen getransplanteerd. Hierdoor krijgt u een geheel natuurlijk resultaat dat niet herkend kan worden als haartransplantatie. Om dit natuurlijke resultaat te bereiken zijn artsen en haartechnicians nodig die gespecialiseerd zijn in de FUE- haartransplantatiemethode.

Het verschil tussen de FUE en FUT haartransplantatie

Littekens

Bij een FUE-haartransplantatie wordt er geen reepje haren weggenomen zoals dat bij een FUT haartransplantatie gebeurt. Hierdoor is er onder normale omstandigheden bij elk kapsel geen litteken zichtbaar. Alleen wanneer het donorgebied geheel glad geschoren zou worden, kan er eventueel iets te zien zijn.

Behandeltijd

Doordat de grafts één voor één van het donorgebied naar het doelgebied worden getransplanteerd, duurt een behandeling langer dan bij een FUT haartransplantatie. Een behandeling met de FUE-methode neemt ongeveer acht uur tijd in beslag. In deze tijd kunnen ongeveer 1800 grafts worden getransplanteerd. Mochten er meer transplantaten nodig zijn dan zal dit langer duren of over meerdere dagen plaatsvinden. Daarnaast moet de donorsituatie (het gebied waar de grafts worden weggenomen) van goede kwaliteit zijn.

Gecategoriseerd in:

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.