October 29, 2021

,

In deze blog gaan we jou of iemand anders in je kring helpen, om ervoor te zorgen dat je in welk vervoersmiddel dan ook, geen stress krijgt of stress voorkomt. Dat doen we door middel van overzichtelijk lijstje met handige tips en tricks, die jij zeker kunt gebruiken. 

 

Tip 1: rond je werk af

Heb je nog taken liggen die nog niet zijn afgerond? Ga eerst na hoeveel tijd alle taken zo ongeveer zijn en maak dan een planning. Neem minimaal een week de ruimte. 

Als je gaat beginnen met het aftikken van je taken, kan je het beste beginnen met de wat kleinere taken. Kleine taken zijn namelijk het snelste af te maken. De wat grotere opdrachten kan je beter als laatste doen. Lukt het niet volgens planning? Laat dan een collega naar die opdracht kijken, die wel vrij is. Dat scheelt weer onnodige stress. 

 

Tip 2: calculeer extra uren

Nog een manier om als je geen stress wilt. Als je met de auto gaat en in de file terecht komt of zit je in de trein, dan kan je vertragingen oplopen. Om dit te voorkomen kan je altijd beter een paar uur extra rekenen. Je kan altijd beter te vroeg dan te laat zijn. 

 

Tip 3: vroeg beginnen met inpakken

De meeste mensen pakken altijd op het allerlaatste moment hun koffers in. Sommigen doen dat zelfs op de dag van vertrek. Stressvol vertrekken is echt niet nodig. 

Pak minimaal 1 of 2 weken van te voren je koffer in, zodat je nog eventueel een paar wasjes kan draaien en geen dingen vergeet. Dan ben je pas goed voorbereid.

 

Tip 4: Adem in, adem uit

Neem dingen mee die je kalmeren, zoals het luisteren naar muziek, spelletjes of andere spullen. 

Naast spullen kunnen ook ademhalingsoefeningen helpen. Hierbij kan je meer controle krijgen over je lichaam en voorkomen van hyperventilatie.   

 

Tip 5: Begin with the end in mind

Door je eindbestemming in gedachte te nemen, wordt je meer rustiger. Hierbij wordt je meer gekalmeerd en rust je beter uit. Door op vakantie te gaan, laad je juist op qua energie en laat je dingen meer los omdat je toch geen stress hebt met werk.   

Ben je op zoek naar wandelschoenen? Check deze link voor je zoekopdracht: https://www.ronaldadventureshop.nl/meindl-wandelschoenen

Gecategoriseerd in: ,

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.