August 8, 2016

In het westen van Duitsland ligt een schitterend heuvelachtig gebied waar de rivier de Moezel doorheen meandert. De Moezel stroomt vanuit Luxemburg Duitsland binnen, waar het een tijdje de grens vormt, om verderop uit te monden in de Rijn. Langs de Moezel liggen schilderachtige dorpjes, historische stadjes, romantische kastelen en landhuizen en glooiende wijngaarden. Met deze fabelachtige setting is het geen wonder dat deze regio zich heeft ontwikkeld tot een populair vakantiegebied. Omdat de Moezel niet zo ver weg ligt, slechts een paar uurtjes rijden vanuit Nederland en België, is een hotelarrangement aan de Moezel ideaal om er eens een paar dagen echt even uit te zijn!

Fietsen, wandelen en sight seeing

Een goede tip is het huren van een fiets en een fietsroute langs de Moezel te volgen. Selecteer je route wel van te voren en kies een vlak gedeelte, want niet elk deel van de Moezel is geschikt voor een gemoedelijk fietstochtje. Hou je van pittige wandelingen en zoek je een uitdaging? Wandel dan een etappe van de bekende Moselsteig-route. In totaal bestaat deze wandelroute uit 24 afwisselende etappes door bossen en langs schattige wijndorpjes en wijngaarden in het bergachtige terrein. Onderweg kom je op de mooiste plekjes met uitzicht op de Moezel en zie je de talloze rondvaartboten beneden je voorbij glijden. Zelf een rondvaart maken is natuurlijk ook de moeite waard. Dat kan bijvoorbeeld vanuit het mooie plaatsje Cochem, waar je ook de vele vakwerkhuizen kunt bekijken en kunt neerstrijken op een terras voor een wijntje uit de streek. Wil je ook een grotere stad bezoeken? Dan zijn Trier en Koblenz de places to be!

Hotelarrangementen aan de Moezel
In het Moezelgebied heb je veel keuze voor een overnachtingsmogelijkheid. Zelf vinden we een hotelarrangement in een charmant hotel de beste keuze. De hotels bevinden zich op de mooiste plekjes aan de Moezel, vaak in romantische landhuizen aan de rivier of in een pittoresk dorpje of stadje. Bovendien is de gastvrijheid aan de Moezel ongekend en ligt de gastronomie in de hotelrestaurants op hoog niveau. Bij zo’n culinaire maaltijd hoort natuurlijk een lekker glas wijn. Want ook al houden we nog zo van lekker eten, we houden toch het meest van de Moezel vanwege de heerlijke wijnen die uit deze streek komen. Bij aankomst in je hotel wordt je hier dan ook meestal, met enige trots, verwelkomd met een glaasje wijn geproduceerd door een wijnboer uit de directe omgeving. Een aantal hotels hebben zo’n gezellig Duitse weinstube. Wil je van te voren zeker zijn van een plaatsje in het restaurant, reserveer dan een culinair hotelarrangement in een sfeervol hotel aan de Moezel.

Bron: CharmantHotel.com

Gecategoriseerd in:

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.