January 24, 2017

Bij reisorganisaties vind je reisinformatie over diverse bestemmingen, ver weg en dicht bij huis. Maar er is één stad die vaak over het hoofd wordt gezien: Marrakech! Vakantie op slechts een paar uur vliegen, maar je zult je in een compleet andere wereld wanen. Boek een Marrakech stedentrip om een combinatie van modern en authentiek Marokko in één vakantie tot je te kunnen nemen.

 

Marrakech vakantie

Een vakantie naar Marrakech laat je binnenstappen in een wereld van sultans, badhuizen en geurige souks. De stad kent geen Nederlandse gelijke en dat maakt het juist zo de moeite waard om een Marrakech stedentrip te boeken. Met meer dan een miljoen inwoners in Marrakech een grote stad die samen met Fez, Meknes en Rabat tot de vier koningssteden behoort. Reisorganisaties kunnen je voorzien van allerhande reisinformatie om je vakantie naar Marrakech tot een groot succes te maken.

 

Marrakech vakantie

Bezienswaardigheden

Tijdens je Marrakech stedentrip mogen een aantal dingen niet ontbreken. Niemand gaat op vakantie naar Marrakech zonder het Bahiapaleis te bezoeken bijvoorbeeld. Dit paleis uit de late negentiende eeuw werd gebouwd door de sultan die er het mooiste paleis van het land van wilde maken. En omdat hij er zoveel vrouwen op na hield, werd het ook het grootste paleis van die tijd. De dames kregen allemaal hun eigen woongedeelte en het was de bedoeling dat zij elkaar niet tegenkwamen. De pracht en praal van het Bahiapaleis vind je in de reisinformatie van verschillende reisorganisaties, maar je voelt het pas echt als je er bent geweest.
Daarnaast zijn een bezoekje aan een badhuis en een Marokkaanse souk verplichte kost voor wie een Marrakech stedentrip doet. Een vakantie naar Marrakech is niet compleet zonder deze authentieke bezienswaardigheden in je reisprogramma op te nemen.

 

Veiligheid en vervoer

Hoewel reisorganisaties in hun reisinformatie waarschuwen voor terroristische dreiging, doet de Marokkaanse overheid er alles aan om Marrakech voor vakantie geschikt te houden. Vermijd traditionele volksbuurten en drukke volksoplopen, dat zijn geijkte plekken om onrust te laten ontstaan.
Voor vervoer kun je tijdens een Marrakech vakantie alle kanten op. Huur bijvoorbeeld zelf een auto, kies voor een taxi of laat je rijden met paard en wagen. Maar vooral: geniet van dat wat Marrakech te bieden heeft en laat je verleiden door de sprookjes uit 1001 nacht.

Gecategoriseerd in:

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.