September 4, 2017

Het oog wil ook wat tegenwoordig. Koffie wil je eigenlijk niet meer opgediend krijgen in een klein kopje met een saai koekje in folie erbij. De afgelopen jaren is bij koffie veel meer dan ooit aandacht besteed aan presentatie. En terecht, koffie is een product met beleving. Of het verse bonenkoffie op het werk is, of koffie bij je thuis of in een bar, het moet er goed uitzien. Het liefst klaargemaakt door een barista met een Italiaanse koffiemachine van een goed merk en met een mooi waaierpatroon van melkschuim erbovenop.

In de bar of uit de koffieautomaat
Maar het slaat soms door, naar de verkeerde kant. Zo kan er bijvoorbeeld iets te veel aandacht worden besteed aan het uiterlijk. Bijvoorbeeld doordat er iets te veel melkschuim wordt gebruikt om zo een heel mooi figuurtje bovenop je verse bonenkoffie of cappuccino te krijgen. Dat betekent een slappe bak en vooral dat blijft je bij als je een bar bezoekt. Want de smaak bepaalt nog altijd. Hetzelfde kan je gebeuren als er een lekkere snuf kaneel bovenop je koffie wordt gedaan. Dat staat beeldig, maar kaneel kan, afhankelijk van de drank, invloed hebben op de smaak. En niet altijd een positieve invloed. Dat kan misgaan in een bar, maar ook als de koffie uit een koffieautomaat komt.

Tevreden met de koffie op werk?
Drinkt u niet vaak koffie met mooie figuurtjes en bent u tevreden met een gewone goede bak verse koffie op werk? Dan bent u bepaald niet de enige. Maar ook met een relatief eenvoudig klaargemaakte kop koffie kan het fout gaan. Misschien niet doordat de kop te mooi gemaakt wordt, maar omdat het misgaat bij de bereiding van de koffie.

De verkeerde koffie gebruiken, dat ligt voor de hand. Er is tegenwoordig geen slechte koffie, maar wel koffie die helemaal niet bij je past. Als je veel aandacht wilt voor de smaak, kun je beter niet gevriesdroogde koffie-extract gebruiken als basis voor de koffie op werk. En wil je koffie binnen 20 seconden, omdat je eigenaar bent van een sporthal en je gasten soms met z’n tienen rond de koffieautomaat staan, dan moet je juist wel ‘liquid’ gebruiken.

Maar koffie op werk wordt doorgaans toch gemaakt van fresh brew of natuurlijk verse bonen. In dat geval is het goed je te laten voorlichten over de verse bonenkoffie op werk. Het kan, in combinatie met de juiste koffieautomaat namelijk allebei; goede koffie, met een aantrekkelijk uiterlijk, snel gezet. Krijg je al trek in verse bonenkoffie op werk?

Gecategoriseerd in:

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.