June 6, 2016

Als je het beste uit jezelf wil halen, is een gezonde levensstijl essentieel. Je zult dan niet alleen een gezond gewicht teweegbrengen, maar ook meer energie hebben en meer emotioneel evenwicht ervaren. Hoe? Zo!

1. Controleer je porties
Zelfs als je gezond eet, zal je niet afvallen als je porties te groot zijn. Als je je eten op hebt, ga dan niet direct iets anders eten. Het duurt namelijk 20 minuten voordat je vol zit. Daarnaast kan je van kleinere borden eten. Als je een bord vol eten op hebt voel je al snel dat je vol zit, of dit nu een groot of klein bord is.

2. Vervang frisdrank voor water
Frisdrank is ongezond, maar ook vruchtensap uit pak en zelfs de ‘gezonde’ smoothies in de koeling van de supermarkt zitten boordevol toegevoegde suikers. Vervang dit door water en je bespaart jezelf veel ongezonde suikers en calorieën. Voeg limoen toe als je water alleen saai vindt.

3. Slaap voldoende
Als je te weinig slaapt wordt je sneller prikkelbaar en geef je makkelijker toe aan ongezonde verleidingen. Veel mensen slapen te weinig, dus als je in de gelegenheid bent, zet de televisie eerder uit en kruip onder de wol. Zeker als je bezig bent met afslanken zal dit je enorm goed doen.

4. Maak gezonde voedingskeuzes
Ongezonde producten bevatten veel suikers en vetten en leveren amper voedingsstoffen. Soms een muffin of koekje is niet erg, maar probeer over het algemeen zo gezond mogelijk te eten. Gezonde tussendoortjes die veel goede voedingsstoffen leveren zijn groene smoothies, groentesappen, onbewerkte noten, rauwe groenten of een gekookt ei. Deze houden je bloedsuikerspiegel stabiel waardoor je meer energie hebt en beter gehumeurd bent.

5. Voeg kruiden toe

Als je de warme maaltijd maakt, voeg dan altijd (verse) kruiden toe. Leer welke kruiden bij welke gerechten passen en gezond koken wordt een stuk leuker en lekkerder. Als je hieraan went zal eten uit bakjes, pakjes en zakjes dat vol zit met conserveringsmiddelen na een tijdje niet meer smaken. Daar is je lichaam natuurlijk alleen maar blij mee.

6. Zorg voor de nodige beweging
Alleen je voeding aanpassen, terwijl je amper beweegt, maakt het een stuk moeilijker om je gewenste gewicht te bereiken. Vooral later in je afvalproces, als het lastiger wordt om af te vallen, is beweging essentieel. Kies beweging die bij je past, bijvoorbeeld een wandelingetje na het avondeten. Het gaat erom dat je in beweging blijft en dat je het leuk vindt, dan zal je het ook op de lange termijn blijven doen.

7. Breng jezelf niet in de verleiding
Breng jezelf niet in een situatie waarbij je voor ongezonde voeding gaat kiezen. Ga dus niet naar de supermarkt met een lege maag en neem genoeg gezond eten mee naar je werk. Bereid je maaltijden goed voor en neem bijvoorbeeld salades mee in tupperware bakjes zodat je geen broodje frikandel in de kantine gaat halen.

 

8. Je hoeft niet altijd gezond te eten
Over het algemeen is het belangrijk om gezond te eten, maar één keer per week kun je best een stukje chocola eten. Geniet er dan optimaal van en pak het gezonde eten daarna meteen weer op.

9. Verminder je stress
Beperk je stress zoveel mogelijk. Als je daarvoor grote stappen moet nemen, zal dit niet makkelijk zijn maar stress heeft een grote invloed op je kwaliteit van je leven.

10. Lach zoveel mogelijk

Begin elke dag met een grote glimlach in de spiegel naar jezelf en lach zoveel mogelijk met de mensen om je heen. Lachen verlaagt het stressniveau in lichaam wat je gezondheid verbetert en het maakt je leven natuurlijk een heel stuk leuker!

Gecategoriseerd in:

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.