July 23, 2020

Zuid-Korea is zo’n beetje met Amerika het land van de cosmetische behandelingen. De schaal waarop is enorm. Jongeren krijgen de behandelingen cadeau wanneer ze een diploma behaald hebben. Televisieshows besteden er in wedstrijdverband de nodige aandacht aan. Maar hoe zit dit precies, wat zijn nu eigenlijk de redenen dit te doen? In deze blog nemen we er een aantal met je door. 

Verhoogd zelfvertrouwen

Als je er goed uitziet, voel je je goed. Verbeteringen in het uiterlijk vertalen zich voor de meeste mensen natuurlijk in een groter zelfvertrouwen, wat een grotere bereidheid betekent om nieuwe dingen te proberen of zich open te stellen in sociale situaties. Je kunt ook vaker bepaalde soorten kleding dragen of deel te nemen aan activiteiten die je vóór de operatie vermeed, vanwege het ongemak met je uiterlijk.

Verbeterde fysieke gezondheid

Sommige plastische chirurgische ingrepen kunnen je fysieke gezondheid samen met je uiterlijk verbeteren. Zo kan bijvoorbeeld een neuscorrectie de ademhaling verbeteren en tegelijkertijd de esthetiek van de neus. Een borstverkleining verbetert soms de lichaamscontouren, maar het kan ook fysieke ongemakken zoals nek- en rugpijn en huidirritatie van onevenredig grote borsten verlichten.

Verbeterde geestelijke gezondheid

Ook je geestelijke gezondheid kan baat hebben bij plastisch chirurgische ingrepen. Sommige mensen zien een vermindering van de sociale angst na hun operatie, als gevolg van de nieuwe gevoelens van zelfvertrouwen die hun nieuwe look inspireert. Het is niet ongebruikelijk om na een behandeling meer controle over je leven te voelen, meer bereid te zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan, of om je leven op een geheel nieuwe manier te leiden.

Meer mogelijkheden

Sommige studies suggereren dat mensen die aantrekkelijker zijn, meer professionele en persoonlijke mogelijkheden hebben. Een in 2012 gepubliceerde studie in Applied Financial Economics liet zien dat aantrekkelijke makelaars in staat waren om objecten te verkopen tegen een hogere prijs dan agenten die niet als aantrekkelijk werden ervaren. Andere studies lieten zien dat aantrekkelijke mensen hogere salarissen krijgen en vaker worden geselecteerd voor promoties.

Extra gewicht blijft uit

Patiënten die op zoek zijn naar bepaalde lichaamscontouren, zoals liposuctie of een buikcorrectie, kunnen het gemakkelijker vinden om het gewicht na hun plastische chirurgie laag te houden. De positieve resultaten van de procedure kunnen de persoon motiveren om een gezond dieet te volgen en een trainingsprogramma te volgen om hun gewicht in toom te houden. Een gezond gewicht leidt meestal tot een  gezonder lichaam en een verminderd risico op sommige soorten ziekten.

Begin niet zomaar aan een cosmetische behandeling. Laat je eerst informeren door de experts van ooglift. Ze helpen je graag met vragen op dit gebied.

Gecategoriseerd in:

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.