August 8, 2016

Weekendje weg aan de Costa’s van Texel

Op Texel, het grootste eiland in de Waddenzee, vind je de meeste dorpjes. Op Texel kun je volop genieten van het strandleven. De grootste plaats op Texel is Den Burg. Daar vind je de meeste winkels, restaurants, terrasjes en café’s. Populair is badplaats De Koog, waar in het hoogseizoen een echte vakantiesfeer heerst die doet denken aan de Spaanse Costa’s. Is het geen strandweer tijdens je weekendje weg? Dan nog is Texel een fijne bestemming voor een weekend weg. Texel is een heerlijk eiland om een weekendje te wandelen en lange fietstochten te maken door de duinen, lekker uit te waaien op het strand, uit te rusten bij een strandpaviljoen en de vakantiesfeer op te snuiven in de schilderachtige dorpjes. Hou je van verse vis? Bezoek dan de haven van Oudeschild. Daar kom je zeker aan je trekken in een visrestaurant of bij een viskraam.

Terschelling, het leukste eiland van de Wadden
Net als Texel behoort ook Terschelling tot de levendige eilanden op de Wadden. Volgens velen is Terschelling echt het ‘leukste’ Waddeneiland. In de gezellige dorpen is tijdens een weekendje weg van alles te beleven. Het is leuk om langs de lokale winkeltjes te struinen, neer te ploffen op een van de terrasjes voor een drankje en ’s avonds een sfeervol restaurantje op te zoeken, waar je de lekkere streekgerechten zult waarderen. Op Terschelling worden jaarlijks vele kleine en grote evenementen gehouden, zoals het Oerol festival. Bekende producten van Terschelling zijn het cranberrygebak, de schapenkaas, Terschellinger Pondkoek, bier met wilde kersen, lamsoorhoning en heidehoning en de kruidenbitter ‘Juttertje’. Daarnaast is Terschelling ook een geweldig eiland voor een weekendje weg met ontspanning in de ongerepte natuur met bossen, uitgestrekte en brede zandstranden en oneindige duinen.

Een weekendje natuur en rust op Vlieland
Wil je op je weekendje weg alleen maar rust en ruimte vinden, dan is Vlieland een topper. Op Vlieland vind je schitterende plekjes in de natuur en er hangt een heel relaxt eilandsfeertje. Echt een eiland om eens lekker ‘niets te hoeven’ en je een weekend lang onder te dompelen in de Nederlandse versie van ‘dolce far niente’. Verspreid over het eiland zijn er enkele kleinschalige campings en vakantieparken, kleine en middelgrote hotels en seizoensrestaurants. Vlieland is niet zo groot en het oude plaatsje Oost-Vlieland is het enige dorp op dit Waddeneiland. Daar vind je een grotere concentratie van winkels, restaurants en cafeetjes die ook door de eilandbewoners zelf bezocht worden en het hele jaar geopend zijn. Vlieland beleef je het best door er te wandelen en fietsen. Een pittig stukje is de klim naar de top van het Vuurboetsduin waar de imposante vuurtoren van Vlieland staat. Dit is een heerlijk rustig plekje met een fantastisch uitzicht over dit schitterende eiland in de Waddenzee.

Bron: HotelPluz.com

Gecategoriseerd in:

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.