August 8, 2016

Het Sauerland heeft als grootste voordeel dat het niet ver van Nederland en België vandaan ligt en toch die bergachtige omgeving heeft die wij in de lage landen missen. Na al een paar uurtjes rijd je door het middelgebergte van de prachtige Sauerland regio. De rustige omgeving, de pure natuur en de zuivere lucht maken dit gebied tot een geliefde bestemming voor een wellnessvakantie. Je kunt hier gevarieerde bergwandelingen maken, los gaan op een mountainbike, genieten van mooie uitzichten en schilderachtige plaatsjes bezoeken met karakteristieke Duitse vakwerkhuizen. Na een dag vol met activiteiten in de schone lucht van het Sauerland kun je lekker ontspannen in de wellnessruimte van je hotel. Heeft je wellnesshotel ook een beautysalon? Reserveer dan een ontspannende massage of schoonheidsbehandeling.

Wellnessvakantie in Schmallenberg

Het plaatsje Schmallenberg ligt in een prachtige omgeving in het hoger gelegen deel van het Sauerland. Deze plaats bereik je na een mooie tocht met de auto door het Rothaargebergte. In Schmallenberg vind je enkele zeer comfortabele wellnesshotels en het is daarom een zeer geschikte bestemming voor een wellnessweekend of korte wellnessvakantie. Het hoogste punt in de omgeving (842 meter) wordt gevormd door het hoogheide gebied van de Kahlen Asten. Vlakbij kun je ook het stadje Bad Berleburg bezoeken, dat een hoger en een lager gelegen stadsdeel heeft. Het is het grootste stadje in deze regio. Beneden vind je het station en de markt en boven in de heuvels de typische vakwerkhuizen met leistenen daken en het oude slot dat uitkijkt over de omgeving. Bad Berleburg wordt geroemd vanwege het zachte klimaat en de schone lucht. Het heeft dan ook officieel erkenning gekregen als Kneippkuuroord, waardoor het stadje het woord ’Bad’ voor de naam mag zetten.

Kuren in Bad Laasphe
Een andere wellnesstip in het Sauerland is het kuuroord Bad Laasphe aan de rand van het Rothaargebergte, dat ook de typering ‘Bad’ voor de naam mag voeren. De stad is zelfs gecertificeerd als ‘Kneipp-Premium Class‘ volgens de Kneipp-filosofie. Deze ontspannen omgeving is ideaal om heerlijk bij te komen tijdens een wellnessvakantie in een wonderlijk mooi landschap. Het zal geen verrassing zijn dat je hier een ruime keuze wellnesshotels hebt. Tijdens je wellnessweekend kun je in deze hotels gebruik maken van diverse typen sauna’s, stoombaden, bubbelbaden en andere wellnessfaciliteiten. Ook het wandelaanbod is groot, met prachtige wandelpaden door dalen en over bergen. Erg leuk zijn de speciale themawandelingen zoals het sculptuurwandelpad, de bierroute en de kuurparkroute door het Lahntal. Bad Laasphe is een sfeervol, historisch stadje met vakwerkhuizen in smalle steegjes. Er zijn verschillende thermen en badhuizen en gezellige restaurants met een uitstekend culinair aanbod.

Bron: Hotel4Wellness.nl

 

Gecategoriseerd in:

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.