November 5, 2015

Het werken in de horeca is net even anders dan werken in een andere branche. Het meeste geld wordt over het algemeen namelijk in het weekend verdiend. Hierdoor zijn veel medewerkers dan ook actief aan het werk in het weekend, omdat er dan de meeste klanten toestroom is. Ook het werken op feestdagen is geen gek idee in de horeca branche. Veel mensen en gezinnen kiezen ervoor om op dit soort dagen buiten de deur te eten, omdat het voor hen een vrije dag is. Wanneer u gaat solliciteren in de horeca moet u dus rekening houden met het werken in avonden, weekenden en op feestdagen.

Het personeel

U als bedrijfsleider of eigenaar moet natuurlijk het juiste personeel in de hand nemen. Hiervoor moet u van te voren een lijst opstellen van de voorwaarden waaraan de werknemer moet doen. Zo melden zich altijd geschikte kandidaten aan bij het solliciteren, zodat u niet veel kandidaten meteen teleur hoeft te stellen omdat zij eventueel niet in het profiel zouden passen.

Wanneer u eenmaal personeelsleden in dienst heeft genomen is het zaak kom deze te voorzien van de juiste coaching en training. Er moet natuurlijk een hoog level van gastvriendelijkheid zijn, want zo blijven klanten bij u terugkomen. Er moet een vaste begeleider voor nieuw personeel, zodat het nieuwe personeel niet altijd terug hoeft te vallen op de baas, want deze heeft wel andere dingen aan zijn/haar hoofd.

Het kennislevel moet ook op een gewenst niveau worden gebracht. In bijvoorbeeld een restaurant moeten de bedienden de kaart van binnen en buiten kennen, want wanneer de klanten een vraag hebben moeten zij deze vlekkeloos kunnen beantwoorden. Kennis kan natuurlijk ook op externe manieren worden vergaard, zoals het bezoeken van vakbeurzen. Veel werknemers vinden dit leuk, want zo zien zij ook een andere kant van het vak.

Horeca vacatures in Amsterdam zijn volop verkrijgbaar. Neem dus gerust een kijkje.

Gecategoriseerd in:

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.