October 28, 2015

Het opzetten van goede en betrouwbare zakelijke relaties is tegenwoordig zeer belangrijk. U kunt hierdoor namelijk op lange(re) termijn een samenwerking aangaan met deze partner. In dit artikel proberen wij u een aantal goede tips te geven op het gebied van het aangaan van een goede zakelijke relatie en de wijze waarop deze kan worden behouden.

Luister aandachtig

Leren luistern is zeer belangrijk wanneer u gaat netwerken. Hierdoor krijgt u snel een eerlijk beeld bij een persoon/organisatie. Dit kunt u later meenemen in gesprekken met deze persoon/organisatie. U zult niet met een onbekend persoon te maken hebben, want doordat u geluisterd heeft en de nodige aandacht hierin heeft gestoken zult u een goede indicatie hebben.

Eerlijkheid loont

Bent u in contact gekomen met een potentiƫle zakenpartner? Dan moet u allereerst een goede indruk achterlaten. Daarom moet u altijd eerlijk zijn tegenover deze relatie, zodat zij een positief gevoel krijgen bij uw werkwijze en waarden. Wanneer u bepaalde waarde laat doorschemeren aan de relatie, moet u deze ook naleven zodat de partner kan zien hoe u deze waarden (op een positieve manier) invult.

Bouw een vriendschap op

Een zakelijke relatie is natuurlijk handig, maar wanneer u een vriendschap opbouwt met deze partner, is het voor u makkelijker om contact te leggen met de partner. Het opbouwen van een zakelijke relatie is vaak niet heel moeilijk, wanneer u elkaar kunt overtuigen om een samenwerking aan te gaan. Een vriendschap opbouwen heeft echter tijd nodig en kost zo nu dan nog de nodige moeite.

Het opbouwen van een vriendschap is handig, want er is een ongeschreven regel die zegt; een persoon doet eerder zaken met vrienden en hierna pas met zakenrelaties of onbekenden. Wanneer u zich in deze vriendenkring bevindt, kunt u hier zakelijke voordelen uithalen.

Relatiegeschenken

Indien u al een goede relatie heeft opgebouwd met een klant of zakenrelatie, is het natuurlijk de bedoeling om deze op een positieve manier te behouden. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld het geven van relatiegeschenken. Hiermee bouwt u een positieve reputatie op bij uw huidige zakenrelaties en krijgen zij een positief en meelevend gevoel bij uw persoon en organisatie.

Gecategoriseerd in:

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.