June 4, 2014

Het gaat natuurlijk over Cuba. Voor mij het meest geweldige land waar ik ooit ben geweest. Een land met een fantastische en bizarre geschiedenis. Een geschiedenis die je moet horen via de Cubanen, een land waar geen reclame uitingen zijn. Een land dat arm is, maar waar de bevolking de beste monteurs van de wereld zijn en genieten van hetgeen wat ze hebben.

Waarom Cuba?

Al sinds mijn studie ben ik gefascineerd van het land. Met name door de liefde die mijn familie heeft voor Che Guevara ben ik gefascineerd door Cuba. Maar waarom Cuba? Dat ga ik jullie uitleggen.

In Cuba ben je in een andere tijd

Op Cuba heb je bijna geen tijdsbesef. Je krijgt het gevoel alsof je weer terug bent in de tijd. De tijd in Cuba staat namelijk stil. Er rijden geen nieuwe auto’s rond zoals hier, maar alleen maar ‘oldtimers’. En op de snelweg staat er om elke 100 meter wel een ‘oldie’ met pech. Maar geen paniek, de Cubanen zijn de beste automonteurs van de wereld. Zij krijgen namelijk alles aan de praat.

Ontspanning

Ontspannen en genieten van het leven is iets waar de Cubaan zeer goed en gedreven in is. Zitten in een luie schommelstoel op de veranda en ondertussen genieten van een lekkere Cohiba, een echte Cubaanse sigaar en een glaasje goede rum. Wie wilt dat nou niet?

De Cubaanse geschiedenis

De namen Fidél Castro, Raúl Castro en Che Guevara zijn legendes die iedereen kent. Door deze legendes heeft Cuba al een zeer opvallende geschiedenis. Maar niet alleen deze heren zorgen voor geschiedenis, ook de maffia is hier een groot onderdeel van.

Een klein stukje geschiedenis….

De begin jaren van de 20e eeuw stond Cuba bekend als het land van de maffia en gokken. Zo werd in 1930 Hotel Nacional de Cuba gebouwd, waarin het eerste casino van Cuba werd gevestigd. Als het aan Fulgencio Batista had gelegen was Santa Maria del Mar de nieuwe Las Vegas. Dat Cuba een maffia land was geworden is ook te danken aan Al Capone. Hij had namelijk een grote Vila op dit prachtige eiland.

Fidél Castro was het allemaal niet eens met de Amerikanen en begon in 1952 een revolutie. Deze mislukte, maar uiteindelijk in 1959 nam Fidél Castro de macht over in Cuba. Zijn rechterhand in deze revolutie was Che Guevara. Uiteindelijk treed hij af in 2008 en neemt zijn broer, Fidél Castro de macht over.

Cubaanse rum en sigaren

Havana Club en de sigaren zijn een zeer belangrijk product bij de Cubanen. Er zijn verschillende soorten rum. Welke de lekkerste en de beste is, dat is voor mij nog steeds onduidelijk. Elke Cubaan zegt namelijk iets anders. De een zegt; “Havana Club”, de ander zegt; “Ron Mulata” en weer een ander vindt ‘Santiago de Cuba’ weer de allerlekkerste.

Dit is precies hetzelfde met de soorten sigaren. De bekendste sigaren zijn; Cohiba, Montecristo, Romeo y Julieta, Hoyo de Monterrey en zo zijn er nog meer. Ook hier is eigen smaak van groot belang, elke sigaar heeft namelijk een eigen kenmerk.
Kortom eigenlijk is het een kwestie van proberen en ervaren welke bij je past en wat je zelf het lekkerste vindt. Voor mezelf; de Cohiba Esquisito en lekker rummetje.

Ik hoop dat ik jullie hiermee overtuigd heb. Ik kan nog wel door vertellen en er gaat zeker nog een blog komen waarin ik nog meer vertel over Cuba.

Maar eigenlijk ben ik ook wel benieuwd naar jullie vakantie verhalen, naar het land waar jij zo verliefd op bent geworden? Ik hoor ze graag!

Tags: ,

Gecategoriseerd in:

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.