October 24, 2014

Tijd voor een vrijdagblog. Slechts een paar uur verwijderd van het weekend en we kunnen nu al niet meer wachten op onze welverdiende borrel. Helaas weten we dat onze geliefde alcoholische versnaperingen niet al te goed zijn. Om de ‘schade’ zoveel mogelijk te beperken hebben we voor jullie een paar ‘gezonde’ opties op een rijtje gezet.

De Vodka –Spa Rood

Hakuna ma Wodka! Er zit niet altijd veel smaak aan dit drankje, maar is toch echt het meest verantwoordelijke mixdrankje. Voeg iets meer smaak toe door het toevoegen van een citroentje, limoentje of  munt in je drankje. Het mixdrankje bevat ongeveer 60 kilocalorieën.Toch iets meer smaak? Wodka- cassis light is ook heel erg lekker!

vodkasparood

Champagne

OEH LA LA! Toen we dit hoorde hebben we gelijk een hele fles champagne leeg gedronken om het te vieren. Oke.. dat is niet helemaal waar, maar een glaasje champagne bevat slechts 95 kilocalorieën. Champagne bevat tevens, net als rode wijn, veel antioxidanten die helpen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten.

champagne

 

Gin-tonic

Ook hier werden we zeer vrolijk van. Weliswaar bevat de tonic veel suiker (overigens kun je ook light-tonic gebruiken), maar zowel tonic als gin kunnen zeer goed zijn voor de gezondheid. Tevens bevat een glaasje slechts 122 kilocalorieën wat relatief weinig is. Tonic bevat kinine wat vroeger werd gebruikt om de spijsvertering te bevorderen. Gin heeft een grote vocht afdrijvende werking en zou helpen bij gewichtsverlies en sterkere botten.

gintonic

 

Sangria

Voor minder calorieën hoeft je het niet te doen, maar door de grote hoeveelheid fruit die er wordt gebruikt valt sangria onder de ‘gezonde’ alcoholische versnaperingen.

sangria

 

 

Gezonde levensstijl, maar niet de behoefte om alcohol te laten staan? Ga dan voor deze drankjes! Happy Weekend xxx Soyouknow

Tags: , , , ,

Gecategoriseerd in:

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.