August 29, 2014

Ga je binnenkort verhuizen of wil je een frisse wind door je huidige woonkamer? Dan kan dit moodboard je misschien helpen om inspiratie op te doen. Het aanschaffen van nieuwe accessoires, zoals bijvoorbeeld kussens of andere kleuren woonartikelen doen vaak al veel. Binnen no time woon je in een frisse omgeving. Vaak kan een mix van verschillende stijlen erg mooi zijn, maar je moet wel een beetje gevoel hebben voor inrichting. Daarom worden er drie stijlen besproken die je goed met elkaar kan combineren in één woonkamer.

 

Romantische stijlromantische

De Romantische stijl kenmerkt zich door veel pasteltinten, matte en poederachtige kleuren. De meubels hebben ronde vormen en zijn sierlijk en druk. Een woonkamer in de Romantische stijl is vaak erg vol met verschillende frutsels, design en kleuren. Dit kan snel overkomen als een drukke, maar speelse woonkamer. De materialen die in de romantische stijl worden gebruikt zijn hout, wol, linnen, katoen en riet.

 

 

 

Industriële stijls3

De industriële stijl kenmerkt zicht door veel ruimtelijke en strakke lijnen. De kleuren die veel worden gebruikt in deze stijl zijn wit, grijs zwart en metaal. Daarbij zien we in deze stijl ook betonnen vloeren, ruw hout en metalen meubelen. Dit geeft al snel een stoere en pure leefruimte. De materialen zijn niet allemaal kil en rauw zoals je misschien zou verwachten. Materialen die worden gebruikt zijn glas, RVS, steen, beton, aluminium, hout en leer. De industriële lampen zijn de laatste tijd ook erg populair en dit geeft een extra dimensie aan deze stijl.

 

 

Vintage stijls4

De Vintage stijl kenmerkt zich uit elementen uit allerlei jaren. Vooral hout speelt hierbij een belangrijke rol in de meubels en accessoires. De vloer is juist vaak niet van hout, maar eerder van natuursteen en grote tegels. Meubels van sloophout zijn erg populair in deze stijl en geven deze look al snel een warm en rustig gevoel. Onder de vintage stijl wordt ook vaak ambachtelijke nieuwe ontwerpen verstaan. Deze zijn gebaseerd op oude technieken en materialen, zoals een wollen poef, een vilten stoel, hutkoffers en een lamp van touw.

 

 

Combineer deze stijlen voor een gestylede woonkamer

Een combinatie van deze drie stijlen zouden perfect passen in je woonkamer om zo een unieke uitstraling te creëren. Neem dan bijvoorbeeld de kussens, plaids en stoelen uit de Romantische stijl en combineer deze met de lampen, tafels en banken uit de Industriële stijl. Voeg daarbij de lampen, de wollen poef en hutkoffer uit de Vintage stijl en voilà je hebt een compleet gestylede woonkamer.
Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden om deze stijlen te combineren in je woonkamer, maar het geeft gegarandeerd een warme, moderne en hippe uitstraling!

Tags: , ,

Gecategoriseerd in:

Geschreven door: soyouknow

Comments are closed here.